اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم
آیا مقصود از نماز و زکات و حج در قرآن ، ائمه(ع) هستند؟
داود بن کثیر می گوید که : به امام جعفر صادق(ع) عرض کردم : آیا مقصود از نماز ، زکات و حجّ در کتاب خداوند تبارک و تعالی شما هستید ؟ امام صادق(ع) فرمودند : نحن الصلاه فی کتاب اللَّه عزّوجلّ ونحن الزکاه، ونحن الصیام، ونحن الحجّ، ونحن البلد الحرام، ونحن کعبه اللَّه ونحن قبله اللَّه، ونحن وجه اللَّه، قال اللَّه تعالی: (فَأیْنَما تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّه)( سوره بقره ، آیه115) ونحن الآیات ونحن البیّنات . ای داود ، مقصود از نماز ، زکات ، روزه ، حجّ ، مکّه ، کعبه و قبله در کتاب خداوند ما هستیم ، وجه خداوند یعنی آن جهتی که امتدادش به سوی خداست ما هستیم که فرموده است : (به هر کجا روی آورید آنجا وجه خداوند است) و مراد از آیات و بیّنات یعنی نشانه ها و دلائل ما هستیم .
و مقصود از زشتی و بدی و ستم و شراب و قمار و آنچه به غیر خداوند برای پرستش برافراشته کنند ، و تیرهای قمار و انواع بت ها که در جاهلیّت آنها را پرستش می کردند ، و مردار و خون و گوشت خوک در کتاب خداوند تبارک و تعالی دشمن ما است .
امام صادق(ع) در ادامه فرمودند : ای داود ، همانا خداوند تبارک و تعالی ما را آفرید و آفرینش ما را نیکو ساخت و اکرام کرد و ما را بر دیگران برتری داد ، و امین و نگهدار و خزانه دار خودش بر آنچه در آسمان و زمین است قرار داد ، و برای ما مخالفین و دشمنانی قرار داد . ما را در کتاب خودش نام برده و به نیکوترین نام ها و محبوبترین آنها نزد خویش کنایه آورده است ، و نیز مخالفان و دشمنان ما را در کتابش نام برده ، و از نام های ایشان به آنچه نزد خودش و بندگان پرهیزکارش زشت و ناپسند است کنایه آورده است .
(القطره - سید احمد مستنبط(ره) - جلد1 - بخش امام جعفر بن محمد الصادق(ع) - صفحه 578)
(تأویل الآیات: 19/1 ح2، بحار الأنوار : 303/24 ح 14، تفسیر برهان : 22/1 ح9)
نماز،زکات،حج،قرآن،ائمه،نماز و زکات،حج و زکات،ائمه در قرآن،امام در قرآن،امامان در قرآن،اهلبیت در قرآن،اهل بیت در قرآن،مقصود از نماز،مقصود از نماز و زکات،مقصود از زکات،مقصود از حج،مقصود از قرآن،حج در قرآن،نماز در قرآن،زکات در قرآن،قرآن و ائمه،ائمه و قرآن