کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم
غلام ترک ، از اصحاب امام حسین(ع) در روز عاشورا
غلام ترک ، از اصحاب امام حسین(ع) در روز عاشورا

غلام ترک در سپاه امام حسین(ع) چه کسی بود؟

وى از نژاد ترک و خادم و كاتب امام حسين(عليه السلام) بود.(1) و با زبان عربى آشنايى داشت.(2) از امام اذن گرفت و به ميدان رهسپار شد و در حالى كه اين گونه رجز مى خواند:
«اَلْبَحْرُ مِنْ ضَرْبِي وَطَعْنِي يَصْطَلِي *** وَالْجَوُّ مِنْ سَهْمِي وَ نَبْلي يَمْتَلِي
إذا حُسامِي في يَميني يَنْجَلِي *** يَنْشَقُّ قَلْبُ الْحاسِدِ الْمُبَجَّلِي»
(از ضربت شمشير و نيزه ام دريا شعله ور مى شود و فضا از نيزه ها و تيرهايم پر مى گردد. هنگامى كه شمشيرم در دست راستم به گردش درآيد، قلب حسود پاره مى شود).(3)
وى پس از آنكه به زمين افتاد امام حسین(عليه السلام) بر بالينش حاضر شد و چون مشاهده كرد غلام نسبت به آن حضرت اظهار علاقه مى كند، امام گريان شد و در كنارش نشست و صورت بر جبينش نهاد. غلام كه از اين همه محبت به وجد آمده بود، شادمان شد و فرياد زد: «مَنْ مِثْلي وَ ابْنُ رَسُولِ اللهِ واضِعٌ خَدَّهُ عَلى خَدِّي»؛ (كيست همانند من كه پسر پيامبر صورتش را بر صورتم قرار داده است) اين را گفت و به درجه رفيع شهادت نايل آمد.(4)
در اينجا مى بينيم امام حسین(عليه السلام) در لحظه شهادت صورت بر صورت غلامش مى گذارد يعنى همان ابراز محبتى را كه درباره فرزند شجاع و دلبندش على اكبر(عليه السلام) مى كند، درباره غلامش نيز روا داشت. يعنى اينها همه مجاهدان و شهيدان راه خدا هستند و همه آنها عزيز و گرامى اند، و همه در يك مسير و براى يك هدف جهاد كردند و شربت شهادت نوشيدند.(5)

پی نوشت:
(1). منتهى الآمال، ج 1، ص 654 و تنقيح المقال، ج 1، ص 125 .
(2). مقتل الحسين خوارزمى، ج 2، ص 24 .
(3). بحارالانوار، ج 45، ص 30 .
(4). رجوع شود به: ابصار العين، ص 54 و مقتل الحسين مقرّم، ص 249. در برخى از مقاتل آمده است كه پس از آنكه امام به بالينش آمد و صورت به صورتش نهاد، اسلم چشمش را باز نمود و همين كه امام را ديد تبسمى كرد و به فيض شهادت نايل آمد. بحارالانوار، ج 45، ص 30 و مقتل الحسين خوارزمى، ج 2، ص 24 .
(5). گردآوري از کتاب: «عاشورا ريشه ‏ها، انگيزه‏ ها، رويدادها، پيامدها»، سعید داودی و مهدی رستم نژاد، (زیر نظر آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى)، امام على بن ابى طالب(عليه السلام‏)، قم، 1388 هـ.ش‏، ص 458.

پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
غلام ترک،غلام ترک در کربلا،غلام ترک در روز عاشورا،غلام ترک از اصحاب امام حسین،غلام ترک که بود؟،غلام ترک چه کسی بود؟،معرفی غلام ترک،زندگی غلام ترک،زندگینامه غلام ترک،در مورد غلام ترک،غلام ترک و امام حسین،امام حسین و غلام ترک،برخورد امام حسین با غلام ترک،،نحوه برخورد امام حسین با غلام ترک
کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام