روش خواندن نماز جعفر طیار
نماز جعفر طیار ، چهار رکعت است که دو سلام دارد (یعنی دو تا دو رکعتی است) .
در رکعت اول بعد از حمد (سوره زلزال) ، در رکعت دوم بعد از حمد (سوره عادیات) ، در رکعت سوم بعد از حمد(سوره نصر) ، در رکعت چهارم بعد از حمد (سوره توحید) خوانده شود .
در هر رکعت ، وقتی حمد و سوره خوانده شد ، (پانزده مرتبه) گفته شود : ((سبحان الله و الحمدلله و لا اله الّا الله و الله اکبر)) ، بعد به رکوع رفته و (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود ، بعد از سر برداشتن از رکوع (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود ، بعد به سجده رفته (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود ، بعد از سربرداشتن از سجده (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود ، بعد به سجده دوم رفته (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود ، و بعد از سر برداشتن از سجده دوم نیز (ده مرتبه) همین ذکر گفته شود . (بنابراین در هر رکعت مجموعا (هفتاد و پنج مرتبه) این ذکر گفته میشود ، که در چهار رکعت مجموعا (سیصد مرتبه) میشود)
..........................
مفضل می گوید: امام جعفر صادق(سلام الله علیه) را دیدم که نماز جعفر طیار را می خواند و بعد از نماز دست هایش را بلند کردند و این اعمال را انجام دادند :«یا ربّ یا ربّ» تا نفس قطع شد، «یا ربّاه یا ربّاه» تا نفس قطع شد، «ربّ ربّ» تا نفس قطع شد، «یا الله یا الله» تا نفس قطع شد، «یا حیّ یا حیّ» تا نفس قطع شد، «یا رحیم یا رحیم» تا نفس قطع شد، «یا رحمان یا رحمان» هفت مرتبه، «یا ارحم الرّاحمین» هفت مرتبه. سپس این دعا را خواند : اللّهمّ انّی افتتح القول بحمدک و انطق بالثّناء علیک و امجدک و لا غایه لمدحک و اثنی علیک و من یبلغ غایه ثنائک و امد مجدک و انّی لخلیقتک کنه معرفه مجدک و ایّ زمن لم تکن ممدوحاً بفضلک موصوفاً بمجدک عوّاداً علی المذنبین بحلمک تخلّف سکّان ارضک عن طاعتک و کنت علیهم عطوفاً بجودک جواداً بفضلک عوّاداً بکرمک یا لا اله الّا انت المنّان ذو الجلال و الإکرام
............................
نکته اول : با فضیلت ترین وقت خواندن (نماز جعفر طیار) روز جمعه هنگام بالا آمدن آفتاب است (یعنی قبل از ظهر).
نکته دوم : نماز جعفر طیار را می توان از نافله های شب یا روز هم حساب كرد كه هم برای او از نوافلش حساب شود و هم (نماز جعفر طیار) حساب شود .
نکته سوم : امام رضا(ع) چهار رکعت از نافله شب را (نماز جعفر طیار) میخواند . به این ترتیب که اول دو رکعت نافله شب میخواند ، بعد چهار رکعت نماز جعفر طیار میخواند ، بعد دو رکعت نافله شب میخواند ، بعد دو رکعت نافله شفع میخواند ، بعد یک رکعت نافله وتر میخواند .(که مجموعا (یازده رکعت) کامل میشد)
نکته چهارم : اگر فرصت کافی نداشتید ، دو تا دورکعتی به نیت نماز جعفر طیار بخوانید و نماز را تمام کنید ، بعد (سیصد مرتبه) ذکر ((سبحان الله و الحمدلله و لا اله الّا الله و الله اکبر)) را در حال حرکت یا راه رفتن یا محل کار و غیره بگویید ، ان شاالله محروم از فضایل و فواید و ثواب نماز جعفر طیار نخواهید بود .
........................
ثواب و فضایل و فایده های نماز جعفر طیار
1) امام باقر(ع) فرمود:«در هر رکعت از نماز جعفر، هفتاد و پنج بار تسبیحات گفته می شود که هر کدام چهار تسبیح است و جمعاً در هر رکعت، سی صد تسبیح می شود، و روی هم هزار و دویست تسبیح در چهار رکعت گفته می شود، و خداوند عزّ و جلّ آنها را مضاعف می سازد (و چنان که وعده فرموده در برابر هر حسنه ده حسنه پاداش عطا می فرماید) به پاداش آنها برای آن شخص، دوازده هزار حسنه منظور می کنند که هر حسنه از آن در ارزش و گرانی قدر، مانند کوه احد و بزرگ تر از آن است» . (من لایحضره الفقیه ، شیخ صدوق ، جلد1 ، صفحه 553)
2) امام کاظم(ع) فرمود: «کسی که نماز جعفر را بخواند اگر گناه او به عدد ریگ های درهم فشرده بیابان و به اندازه کف های دریا باشد، خداوند همه آنها را می بخشد». (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ، شیخ صدوق ، صفحه 40)
3) هركس زيارت كند حضرت امام رضا(ع) يا ديگر از ائمه (عليهم السلام) را ، پس در نزد آن امام به جاى آورد نماز جعفر طیار را ، براى او نوشته شود به هر ركعتى ثواب كسى كه هزار حجّ و هزار عمره بجا آورده باشد و هزار بنده در راه خدا آزاد كرده باشد و هزار مرتبه به جهاد ايستاده باشد با پيغمبر مرسل ، و براى اوست به هر گامى كه برمى دارد ثواب صد حجّ و صد عمره و صد بنده آزاد كردن در راه خداى تعالى و نوشته شود براى او صد حسنه و محو شود از او صد سيّئه (بحارالأنوار، علامه مجلسی ، جلد 100 ،صفحه 137 ، مستدركالوسائل، جلد6، صفحه232)
4) ابراهيم بن ابى البلاد نقل مىكند كه از امام رضا (علیه السّلام) ثواب نماز جعفر را پرسيدم، فرمود: اگر گناهان کسی که این نماز را می خواند به تعداد شن هاى بيابان و به مقدار كف دريا باشد، خداوند وی را مىآمرزد. ابراهیم گفت: پرسيدم: اين آمرزش، اختصاص به شيعيان دارد؟ فرمود: بله، اختصاص به شما دارد. (ثواب الاعمال ، شیخ صدوق ، صفحه 40)
5) امام صادق(ع) : هر کس نماز جعفر طیار را هر روز بخواند، بدی های او نوشته نمی شود و برابر هر تسبیحی که در این نماز می خواند خداوند به او یک ثواب عطا کرده و یک درجه در بهشت به او می بخشد. (مستدرک الوسائل، جلد6، صفحه 224)
6) در کل نماز جعفر طیار ، اکسیر اعظم است ، کبریت احمر است ، برای آمرزش گناهان بزرگ است .
مفاتیح الجنان ، شیخ عباس قمی
نماز جعفر طیار،جعفر طیار،نماز جعفر،نماز جعفر چگونه است؟،نماز جعفر طیار چگونه است؟،فضیلت نماز جعفر طیار،روش نماز جعفر طیار،آموزش نماز جعفر طیار،طریقه نماز جعفر طیار،ثواب نماز جعفر طیار،فایده نماز جعفر طیار(ع)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم