کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام

نخستین تصدیق کننده پیامبر(ص) چه کسی بود؟

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم

نخستین تصدیق کننده پیامبر(ص) چه کسی بود؟



امیرالمومنین علی(ع)، نخستین تصدیق کننده پیامبر(ص)



منظور از آیه (وَ الَّذِی جاءَ بِالصِّدْقِ وَ صَدَّقَ بِهِ) چه کسانى هستند؟



بسیارى از مفسران اسلام، اعم از شیعه و اهل سنت، این روایت را در تفسیر آیه «وَ الَّذِی جاءَ بِالصِّدْقِ وَ صَدَّقَ بِهِ»، (1) نقل کرده اند که: منظور از «الَّذِی جاءَ بِالصِّدْقِ»، پیامبر(صلى الله علیه وآله) است و منظور از «صَدَّقَ بِهِ»، على(علیه السلام) مى باشد.
مفسر بزرگ اسلام، «طبرسى»، در «مجمع البیان» و «ابوالفتوح رازى» در تفسیر «روح الجنان»، آن را از ائمه اهلبیت(علیهم السلام) نقل کرده اند، اما جمعى از علما و مفسران اهل سنت آن را از «ابو هریره» از پیغمبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) یا از طرق دیگر از جمله: «علامه ابن مغازلى» در «مناقب»، «علامه گنجى» در «کفایة الطالب»، «قرطبى» مفسر معروف، در تفسیرش، «علامه سیوطى» در «درّ المنثور» و همچنین «آلوسى» در «روح المعانى». (2)
این گونه تفسیرها براى بیان روشن ترین مصداق ها است، و بدون شک على(علیه السلام) در میان پیروان و تصدیق کنندگان پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در صف مقدم جاى دارد و نخستین «صدیق» او است.
احدى از علماى اسلام منکر این واقعیت نیست که على(علیه السلام) از میان مردان، نخستین کسى بود که پیامبر(صلى الله علیه وآله) را تصدیق کرد.
تنها خرده گیرى که از ناحیه بعضى شده، این است که: مى گویند او در زمانى ایمان آورد که 10 یا 12 ساله بود و اسلام او در آن زمان رسمیت نداشت!
ولى این سخن، بسیار عجیب به نظر مى رسد، زیرا چگونه چنین چیزى صحیح است با این که، پیامبر(صلى الله علیه وآله)، اسلام او را پذیرفت، و او را «وزیر» و «وصىّ» خود خطاب کرد، و در کلمات پیامبر(صلى الله علیه وآله) کراراً از او به عنوان «أَوَّلُ الْمُؤْمِنِیْن»، (3) ـ یا ـ «أَوَّلُکُمْ اِسْلاماً»، (4) یاد شده است. (5)

پی نوشت:
(1). سوره زمر، آیه 33.
(2). براى توضيح بيشتر به« احقاق الحق»، جلد سوم، صفحه 177 به بعد و« المراجعات»، صفحه 64( مراجعه 12) مراجعه شود.
(3). بحارالأنوار، ج 40، ص 78، باب: جوامع مناقبه صلوات الله عليه و فيه كثير من النصوص.
(4). بحارالأنوار، ج 38، ص 256، باب: أنه صلوات الله عليه سبق الناس في الإسلام و الإيمان و البيعة و الصلوات زمانا و رتبه.
(5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج 19، ص 476.

پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
تصدیق،تصدیق کننده،نخستین تصدیق کننده پیامبر،اولین تصدیق کننده پیامبر،علی تصدیق کننده پیامبر،تصدیق پیامبر،تصدیق رسول الله،،اولین تصدیق کننده،اولین تصدیق کننده پیامبر(ص)،امیرالمومنین و پیامبر،امیرالمومنین علی(ع) و تصدیق پیامبر(ص)
کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام