کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم
علمای اهل سنت درباره (حدیث سد ابواب) چه گفته اند؟
مختصری درباره سد الابواب

سَدُّ الاَبواب یا مسدود کردن درها واقعه ای هست که طی آن، پیامبر اکرم(ص) به فرمان خدا دستور به مسدود کردن درب همه خانه ها به جز درب خانه امیرالمومنین علی(ع) به مسجد النبی داد. این واقعه به صورت متواتر در منابع شیعه و اهل سنت نقل شده و جزء فضایل امیرالمومنین علی(ع) به شمار می آید.

...........................................

متن حدیث (سد الابواب)

قالَ رَسولُ اللّهِ(ص): سُدّوا هذه ألابوابَ غَیرَ بابِ عَلِیّ

پیامبر خدا(ص) فرمودند : درهاى مسجد را ، به جز درب خانه على(ع) ، ببندید.

...........................................

علمای اهل سنت درباره (حدیث سد ابواب) چه گفته اند؟

تعابیر علمای اهل سنت از حدیث سد ابواب

علماى اهل سنت ، حدیث (سد ابواب) را با چه تعبیرهایى نقل کرده اند؟

حدیث « سدّ ابواب» را جماعتى از علماى اهل سنت در کتاب هاى خود نقل کرده اند که برخى از آنها عبارتند از:
1 ـ احمد بن حنبل به سندش از زید بن ارقم نقل کرده که گفت: خانه برخى از صحابه درب هایى به سوى مسجد داشت. رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «سدّوا هذه الابواب الاّ باب علىّ»؛ (همه درب ها به جز درب خانه على را ببندید). برخى در این باره سخنانى گفتند. حضرت فرمود: «والله ما سددت شیئاً و لا فتحته، و لکن امرت بشىء فاتبعته»؛ (به خدا سوگند! من از طرف خودم چیزى را باز یا بسته نکردم، ولى به چیزى امر شدم و آن را متابعت نمودم).(1)
2 ـ ترمذى به سند خود از ابن عباس نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «سدّوا ابواب المسجد کلّها الاّ باب علىّ»(2)؛ (همه درب هاى رو به مسجد به جز درب على را ببندید).
3 ـ او همچنین از پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل کرده که فرمود: «یا علىّ! لا یحلّ لأحد ان یجنب فى هذا المسجد غیرى و غیرک»(3)؛ (اى على! براى هیچ کس حلال نیست که در این مسجد جنب شود جز من و تو).
4 ـ بیهقى به سند خود از ام سلمه نقل کرده که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) فرمود: «لا یحلّ هذا المسجد لجنب و لا حائض الاّ لرسول الله و علىّ و فاطمة و الحسن و الحسین»(4)؛ (این مسجد(مسجد النبى(صلى الله علیه وآله)) براى هیچ جنب و حائضى به جز رسول خدا و على و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام) حلال نیست).
5 ـ حاکم نیشابورى به سندش از ابن عباس حدیث ده خصلت امام على(علیه السلام) را نقل مى کند که اختصاص به او دارد و از جمله آن ها را حدیث سدّ ابواب مسجد به جز باب حضرت على(علیه السلام) مى شمارد.(5)، (6)

اسامی 55 نفر از راویان حدیث (سد ابواب)

       
پی نوشت:
       
(1). مسند احمد، ج 4، ص 369.
(2). سنن ترمذى، ج 5، ص 641.
(3). سنن ترمذى، ج 5، ص 639.
(4). الخصائص الکبرى، ج 2، ص 243.
(5). مستدرک حاکم، ج 3، ص 134.
(6). گردآوری از کتاب: امام شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران، چاپ اول، ج 2، ص 463.

پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله مکارم شیرازی
سدابواب،حدیث سدابواب،حدیث سد ابواب از منظر علمای اهل سنت،تعابیر علمای اهل سنت از حدیث سدابواب،سدابواب و علمای اهل سنت،سدابواب و بزرگان اهل سنت،علمای اهل سنت و سد ابواب،حدیث سد ابواب در کتب اهل سنت،حدیث سد ابواب در کتب اهل تسنن،حدیث سد ابواب در مصادر اهل سنت،حدیث سد ابواب در مصادر اهل تسنن،حدیث سد ابواب در کتاب سنی ها،علمای اهل سنت درباره حدیث سد ابواب چه گفته اند؟
کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام