کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم
پیرامون زیارت غدیریه امام هادی(ع)
پیرامون زیارت غدیریه امام هادی(ع)

حجت الاسلام ˈمحمد مهدی زارعی گلپایگانیˈ: برای زیارت کردن ائمه معصومین (ع) حضور در کنار مرقد آنان کافی نیست و بایستی معارفی را درباره جایگاه و مقام امام معصوم (ع) کسب کنیم.

وی افزود: متاسفانه گاهی خود را از زیارتنامه های روایت شده محروم می کنیم و به مفاهیمی دلخوش می شویم که هیچ گونه معارفی را به زایر منتقل نمی کند. مثلا بیش از این که با فرهنگ امام رضا(ع) آشنا شویم به کبوتران حرم آن حضرت و گنبد و بارگاه مشهد و یا عباراتی در این زمینه دل می بندیم.

این کارشناس مذهبی توضیح داد: هرچند زائر امام رضا(ع) نیت پاکی دارد اما در هنگام زیارت بایستی با فرهنگ امامت آشنا شویم و با آن حضرت تجدید بیعت کنیم.

زارعی گلپایگانی به مناسبت سالروز میلاد امام هادی (ع) اشاره کرد و گفت: امام علی النقی (ع) در سالی که به دستور معتصم به سامرا فراخوانده شد؛ در روز عید غدیر حرم مطهر امیرالمومنین (ع) را در نجف با عباراتی زیارت کرد که مزین به آیات قرآن در ارتباط با ولایت و بیان مقام و فضیلت های آن حضرت است.

زارعی با بیان اینکه زیارت امام هادی(ع) در روز غدیر نوعی تجدید بیعت شیعیان با امیرالمومنین(ع) است؛ افزود: همانگونه که مسلمانان صدر اسلام در هجدهم ذیحجه با حضرت علی (ع) بیعت کردند با خواندن این زیارت که در آن 43 آیه از قرآن به صورت نقل مستقیم و برخی آیات نیز با اشاره بیان شده؛ جایگاه امامت آن حضرت به خوبی تبیین شده است.

وی با بیان برخی از فرازهای این زیارت گفت: امام هادی(ع) از حضرت علی (ع) به عنوان بارزترین نمونه و بهترین شاهد آیات یاد کرده و در برخی از آیات نیز به صورت تفسیری به مقام امامت اشاره می کند.

این استاد حوزه ادامه داد: از آنجا که زائر مشتاق و شیفته امام معصوم با حال عاشقانه با امام خود نجوا می کند؛ دیگر مجالی برای بحث و استدلال وجود ندارد اما فرازهای زیارت امام هادی(ع) در این زیارت به گونه ای است که انسان با خواندن آن بدون این که از حال و شور معنوی زیارت کاسته شود؛ به مسائل عمیق اعتقادی و معارف الهی دست می یابد.

زارعی گلپایگانی معارف بیان شده از سوی امام دهم (ع) در زیارت روز عید غدیر را به سه بخش تقسیم کرد و گفت: در این زیارت امام هادی (ع) ضمن ترسیم جایگاه ولایت به اثبات امامت امیرالمومنین(ع) پرداخته و در پایان نیز به نقش منافقان و خیانت های آنان اشاره می کنند.

زارعی همچنین گفت: سیر تاریخی بیان شده در این زیارت ترکیبی بسیار عجیب و تاثیرگذار در خواننده ایجاد می کند و بدون اینکه از فضای عاشقانه زیارت فاصله بگیرد؛ به تبیین جایگاه امام علی(ع) می پردازد.

وی با بیان اینکه در زیارت امام هادی (ع) فرهنگ امامت جایگاه ویژه ای دارد؛ درباره تفاوت فرهنگ امامت و خلافت گفت: در خلافت به دنبال کسی می گردیم که در امور سیاسی جامعه جانشین پیامبر(ص) شود و لذا تصور این که خلیفه باید معصوم باشد یا از علم ویژه الهی برخوردار باشد؛ جایگاهی ندارد و به همین دلیل در خلافت به حداقل ها اکتفا می شود.

این استاد حوزه یادآورشد که در فرهنگ امامت ما معتقدیم امام جریان اتصال یک انسان الهی با خداست و در این زیارت علاوه بر بیان شخصیت امیرالمومنین(ع) به عنوان یک انسان ممتاز، فضیلت و مقام آن حضرت نیز از این منظر دیده شده و عبارت های ˈامین خداˈ، ˈسفیر الهیˈ ، ˈصراط مستقیمˈ و ˈحجت خداوندˈ نیز از نمونه های آن است.

وی گفت که بسیاری از فرازهای زیارت امام هادی(ع) به موضوع امامت حضرت علی (ع) از این منظر اشاره می کند که امام معصوم جنبه اتصال پروردگار است و از آنجا که خداوند به عنوان ارزشمندترین مساله در نظام توحیدی مطرح است، هر کسی که به خدا نزدیکتر باشد؛ عزیزتر بوده و امام معصوم در این دیدگاه چون برگزیده خدا و جانشین الهی است، مقام بسیار بالایی دارد.

زارعی همچنین از این زیارت به عنوان یکی از نیازهای جامعه امروز یاد کرد و گفت: فضایل امیرالمومنین(ع) باید برای مسلمانان بیان شود و الگوی شیعیان قرار گیرد.

وی با بیان این که امام هادی(ع) در زیارت روز غدیر به سیر تاریخی زندگی امیرالمومنین(ع) پرداخته است؛ افزود: در این زیارت از اولین روزی که امیرالمومنین به پیامبر(ص) ایمان آورده تا رشادت های بی نظیر آن حضرت در جنگ های بدر، احد، خیبر و احزاب بیان شده و این مساله نشان دهنده آن است که حضور امام علی (ع) در این مقاطع حساس سبب حفظ اسلام و شریعت شده است.

این استاد حوزه درباره صفات منافقین که در زیارت روز غدیر از زبان امام هادی(ع) بیان شده؛ گفت: هنگامی که امام دهم (ع) با حضرت علی(ع) در قالب زیارت سخن می گوید؛ صفات سلبیه آن حضرت را بیان می کند که منظور امام هادی این است که برخی از افراد یعنی منافقان اینگونه بودند.

وی یادآورشد که فرازهایی از این زیارت که خطاب به حضرت علی(ع) می فرماید ˈتو بر خلاف رضای خدا عمل نکردیˈ، ˈاز روی ناتوانی از حق خود نگذشتیˈ و ˈاز روی ناتوانی به سمت اسلام نیامدیˈ نشان دهنده آن است که منافقان اینگونه هستند.

زارعی در پایان از زیارت امام هادی(ع) در روز هجدهم ذیحجه به عنوان زیارتی یاد کرد که به خوبی می توان دشمن شناسی بحث غدیر را در آن دنبال کرد. این موضوع بارها در این زیارت مطرح شده است.


پایگاه اطلاع رسانی حوزه نت
غدیر،غدیریه،زیارت غدیر،زیارت غدیریه،زیارت غدیریه امام،زیارت غدیریه امام هادی،پیرامون زیارت،پیرامون غدیر،پیرامون زیارت غدیر،پیرامون زیارت غدیریه،پیرامون زیارت غدیریه امام هادی،زیارت غدیریه امام علی النقی،زیارت غدیریه امام دهم،توضیح در مورد زیارت غدیریه،توضیح در مورد زیارت غدیریه امام هادی(ع)
کمک مالی به سایت جامع سربازان اسلام