اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم
تشیع در چه زمانی به وجود آمده است؟
تشیع از چه زمانی پدید آمده است؟
معمولًا این نوع پرسشها درباره نحلههای کلامی و فرقههای مذهبی مطرح میشود که پس از رحلت پیامبر اسلام پدید آمدهاند؛ مثلًا میگویند: مذهب اشعری چگونه و از چه زمانی پدید آمده؟ در پاسخ گفته میشود: مذهب اشعری مکتبی کلامی است که ابوالحسن اشعری (260- 324 ه-) در آغاز قرن چهارم آن را پیریزی کرد. در مقابل آن، مذهب معتزله قرار دارد که آن هم یک مذهب کلامی است و واصل بن عطا (80- 130 ه-) شاگرد حسن بصری (م 110 ه-) آن را بنیان نهاد. در این موارد، میتوان برای پیدایش مذهب، تاریخ مشخصی تعیین کرد.
این گفته در خصوص مذاهب فقهی نیز صادق است. مذهب حنفی به وسیله ابوحنیفه (80- 150 ه-) و مذهب شافعی به وسیله محمد بن ادریس شافعی (150- 204 ه-) پدید آمد و همچنین دیگر مذاهب فقهی نیز تاریخ پیدایش مشخصی دارند. امّا تشیع یک مذهب کلامی و فقهی نیست که پس از پیدایش اسلام و درگذشت رسول خدا (ص) پدید آمده باشد.
تشیع، با اسلام تاریخ یکسان دارد. در واقع تشیع همان اسلامی است که پیامبر خدا (ص) آورده و یکی از تعالیم آن، استمرار رهبری و امامت به وسیله فردی است که از جانب خدا تعیین و به وسیله پیامبر (ص) معرفی میشود. این اصل اساسی که ضامن بقای اسلام است و هویت تشیع را تشکیل میدهد، در زمان خود رسول خدا (ص) به وسیله آن حضرت اعلام شد و گروهی از صحابه پیامبر، آن را پذیرفتند و پس از درگذشت رسول خدا (ص) بر همان پیمان باقی ماندند. اینان پیشگامان تشیع در عصر رسول خدا (ص) و پس از او بودند. امّا گروهی دیگر، این اصل را نادیده گرفته و رهبری را از آن دیگری دانستند.
تشیّع به این معنی، تاریخی جز اسلام و واقعیتی جز این آیین ندارد و این اصل؛ یعنی تعیین رهبر و امام از جانب خداوند، جزئی از تعالیم اسلام بوده و در زمان حیات پیامبر (ص) اعلام شده است.
(کتاب راهنمای حقیقت - آیت الله جعفر سبحانی)
شیعه،تشیع،آغاز شیعه،آغاز تشیع،تشیع در چه زمانی به وجود آمده است؟،شیعه در چه زمانی به وجود آمده است؟،شروع شیعه،شروع تشیع،تاریخ شیعه،قدمت تشیع،قدمت شیعه،سربازان اسلام،سربازان شیعه،شیعه اثنی عشری،شیعه 12 امامی،شیعیان اثنی عشری،شیعیان 12 امامی